Slovenija lako sa Ukrajinom – NBA partija Prepeliča, blistali Tobi i Blažič

Izvor: B92, 22.Feb.2024, 21:09

Slovenija lako sa Ukrajinom – NBA partija Prepeliča, blistali Tobi i Blažič

Košarkaši Slovenije su savladali Ukrajinu sa 87:73 na startu četvrte runde kvalfikacija za Evrobasket 2025. godine.

Slovenci nisu bili u najjačem sastavu, s obzirom da zbog obaveza u najjačoj ligi na svetu, nije bilo Luke Dončića.

Ipak, on im nije bio preterano potreban, s obzirom da su došli do ubedljive pobede, a predvođeni su odličnim Klemenom Prepeličem, koji je blistao na terenu.

Sloveniju je do pobede predvodio Prepelič sa 30 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poena, tri skoka i devet asistencija i sedam izgubljenih lopti, pratio ga je Jaka Blažič sa 18 poena i osam skokova, a dvocifren je bio i košarkaš Crvene zvezde Majk Tobi sa 11 poena i devet skokova.

Kod Ukrajine, Oleksandar Kovliar je upisao 23 poena uz osam asistencija, a dvocifren je bio Vjačeslav Bobrov sa 17 poena i šest skokova.

Utakmica je bila izjednačena sve do trećeg kvartala, kada je najviše zahvaljujući Jaki Blažiču, koji je pogodio četiri trojke sečena dvocifrena prednost (64:53).

Do kraja su Slovenci rutinski došli do pobede – 87:73.

Nešto ranije Belgija je savladala Slovačku sa 75:60, najviše zahvaljujući nekadašnjem košarkašu ASVEL-a Retina Obasohana, koji je postigao 22 poena uz tri skoka i četiri asistencije. Kod Slovačke, jedini je bio raspoloćen Vladimi Brodžijanski, nekadašnji centar Partizana sa 17 poena, šest skokova i tri asistencije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Poceku duel sa Atamanom – pobeda Izraela i Islanda

Izvor: B92, 22.Feb.2024

Košarkaši Italije su savladali Tursku sa 87:80, u okviru prve runde, četvrte faze kvalifikacija za Evrobasket 2025. godine...Italijani su preuzeli vođstvo na startu drugog kvartala i nisu ispuštali do kraja meča...Do pobde ih je predvodio košarkaš Olimpije Milano, Nikolo Meli sa 17 poena, sedam...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.