Poceku duel sa Atamanom – pobeda Izraela i Islanda

Izvor: B92, 22.Feb.2024, 23:31

Poceku duel sa Atamanom – pobeda Izraela i Islanda

Košarkaši Italije su savladali Tursku sa 87:80, u okviru prve runde, četvrte faze kvalifikacija za Evrobasket 2025. godine.

Italijani su preuzeli vođstvo na startu drugog kvartala i nisu ispuštali do kraja meča.

Do pobde ih je predvodio košarkaš Olimpije Milano, Nikolo Meli sa 17 poena, sedam skokova i tri asistencije.

Pored njega, veliki doprinos su dali Marko Spisu (3as) i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Stefano Tonut (5as) sa po 12 poena, a dvocifreni su bili još Đanpaolo Riči sa 11 poena i četiri skoka i Niko Manion sa 10 poena i četiri asistencije.

Kod Turske, najbolji učinak je imao Tarik Biberović sa 27 poena, osam skokova i četiri asistencije, pratio ga je Melih Mahmutoglu sa 14 poena uz po dva skoka i asistencije, kao i Kenan Sipahi sa 11 poena, šest skokova i osam asistencija.

U istoj grupi, Island je savladao Mađarsku sa 70:65, na krilima Martina Hermansona, koji je upisao 17 poena uz po četiri skoka i asistencije, na drugoj strani, košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga je upisao sedam poena, isto toliko skokova i pet asistencija.

Izrael je savladao Portugal sa 72:70, najraspoloženiji u pobedi Izraelaca je bio Tomer Ginat sa 17 i Jam Madar sa 16 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.