Izvor: Piplmetar.rs, 02.Jul.2023, 16:30

Sabalenka podvukla crtu, na Vimbldonu bez pitanja o ratu u Ukrajini

Beloruska teniserka Arina Sabalenka rekla je danas da će tokom turnira na Vimbldonu u Londonu pričati samo o sportu i da neće odgovarati na pitanja o ratu u Ukrajini.
„Želim da kažem da neću pričati o politici. Ovde sam da pričam samo o tenisu. Molim vas da to poštujete. Ako imate bilo kakva politička pitanja, možete da ih postavite WTA ili organizatorima turnira. Oni mogu da vam pošalju transkripte >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << mojih odgovora sa prethodnih turnira“, rekla je Sabalenka na konferenciji za novinare na Vimbldonu.
Sabalenka je drugi nosilac na Vimbldonu i jedan od najvećih favorita za osvajanje trofeja. U januaru je osvojila Australijan open, a na Rolan Garosu je stigla do polufinala. Na tom grend slem turniru u Parizu propustila je dve konferencije za novinare nakon što je rekla da su joj pitanja o ulozi Belorusije u ratu u Ukrajini bila neprijatna.
Novinari su je danas pitali da li je na nju na neki način vršen pritisak da ovakvom izjavom počne konferenciju, Sabalenka je rekla: „To je moja odluka“.
Sabalenka je 2021. godine igrala u polufinalu Vimbldona, a prošle godine joj je zabranjeno učešće, kao i svim teniserima iz Rusije i Belorusije.
U više navrata je rekla da ne podržava rat u Ukrajini.
Ona je rekla da prošle godine nije pratila rezultate, pošto je bila tužna jer ne učestvuje na turniru.
„Osećala sam se toliko loše i jednostavno nisam mogla da gledam. Svaki put kada su prenosili mečeve, plakala sam. Zaista mi je nedostajalo ovo mesto, ne mogu da verujem da sam ovde“, dodala je Sabalenka.
Sabalenka će u prvom kolu igrati protiv Pane Udvardi iz Mađar

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Tenis

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.