SAD poručuju: Sve je veća opasnost od ruske invazije na Ukrajinu

Izvor: NaDlanu.com, 06.Avg.2014, 23:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD poručuju: Sve je veća opasnost od ruske invazije na Ukrajinu

Sekretar odbrane SAD Čak Hejgel rekao je u sredu da postoji sve veća pretnja da bi Rusija mogla da izvrši invaziju na Ukrajinu, ukazujući na sve veće gomilanje ruskih vojnika na granici sa Ukrajinom.

Hejgel je novinarima posle sastanka sa američkim vojnim liderima u Evropi rekao da se slaže sa šefom poljske diplomatije Radoslavom Šikorskim, koji je takođe danas rekao da povećanje broja ruskih snaga nedaleko od ukrajinske granice ističe rizik od invazije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << />
Sekretar američke odbrane naveo je da će sve dok Rusija bude nastavljala da održava tenzije i povećava broj svojih vojnika duž granice, situacija biti sve gora i gora.

Zvaničnici SAD i NATO saopštili su da se trenutno na rusko-ukrajinskoj granice nalazi oko 20.000 ruskih vojnika.

SAD takođe tvrde da Rusija i dalje obučava i snabdeva oružjem separatiste koji se bore protiv ukrajinske vlade.

Izvor: Beta
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.