Obama: Ukrajini nije potrebna dodatna vojna pomoć

Izvor: Press, 07.Avg.2014, 09:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama: Ukrajini nije potrebna dodatna vojna pomoć

Obamina izjava usledila je nakon što je Rusija skoncentrisla oko 20.000 vojnika na granici sa Ukrajinom pa bi, kako navodi britanska noivinska agenicja Rojters, mogla da izvrši invaziju na Ukrajinu, a kao izgovor navede humanitarnu katastrofu.

Na pitanje novinara da li SAD razmatraju slanje pomoći Ukrjaini, Obama je rekao da su SAD svesne da je ruska vojska mnogo veća od ukrajinske, pa se ne radi o tome da li je ukrajinskoj vojsci potrbno dodatno naoružanje.

Predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << SAD je rekao da proruski aktivisti ne mogu da pariraju ukrjainskoj vojsci po snazi.


"Ali, ako bi došlo do invazije Rusije, to je očigledno sasvim druga stvar", istakao je Obama.

On je naveo da će SAD nastaviti da svakodnevno prate šta je Ukrajini potrebno da bi se odbranila od proruskih aktiivsta koje podržava Moskva.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

OBAMA PRETI PUTINU: Ako napadnete Ukrajinu, SAD će se umešati

Izvor: Telegraf.rs, 07.Avg.2014

Predsednik SAD je rekao da proruski aktivisti ne mogu da pariraju ukrajinskoj vojsci po snazi, ali ako bi došlo do invazije Rusije, to je očigledno sasvim druga stvar ..Predsednik Sjedinjenih Američkih Država, Barak Obama, izjavio je da Ukrajini nije potrebna dodatna vojna pomoć da bi se suprotstavila...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.