Rusija je u mogućnosti da dugo vodi svoju specijalnu vojnu operaciju — šef nemačke obaveštajne službe

Izvor: Vostok.rs, 23.Maj.2023, 12:41

Rusija je u mogućnosti da dugo vodi svoju specijalnu vojnu operaciju — šef nemačke obaveštajne službe

 
Rusija je sposobna da nastavi svoju vojnu operaciju u Ukrajini još dugo vremena, izjavio je predsednik nemačke Savezne obaveštajne službe (BND) Bruno Kal.
„Rusija, kao i ranije, ostaje sposobna da vodi [svoju specijalnu vojnu operaciju] još dugo vremena“, izjavio je šef obaveštajne službe, citirala je novinska agencija DPA. Kal je takođe primetio da obaveštajna služba ne vidi da je sukob na neki način uzdrmao autoritet ruske države. Na pitanje da li je BND bio svestan da će vojna operacija sigurno početi, on je izjavio: „Četrnaest dana pre početka [sukoba] beležili smo pojave koje se teško mogu drugačije tumačiti”.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Glavni nemački obaveštajac: Rusi ne slabe

Izvor: B92, 23.Maj.2023

Ne vidim nikakve znakove vojnog slabljenja Rusije, izjavio je šef nemačke savezne obaveštajne službe Bruno Kal..."Rusija je i dalje sposobna da se bori na duži rok, popunjavajući trupe vojnim osobljem, oružjem i municijom", kazao je Kal u intervjuu za "Velt"...Prema njegovim rečima, nikako ne...

Nastavak na B92...

Zamrzavanje sukoba? Zapad i Rusija jasni: "Specijalna vojna operacija se..."

Izvor: B92, 24.Maj.2023, 07:28

Rusija je saglasna sa Zapadom da ukrajinski rat ne treba da postane zamrznut sukob i nastaviće da sprovodi svoje ciljeve u Ukrajini...To je saopštio portparol Kremlja Dmitrij Peskov za TASS...On je na pitanje da li Rusija deli mišljenje Zapada da ne treba dozvoliti da ratni sukob u Ukrajini postane...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.