Glavni nemački obaveštajac: Rusi ne slabe

Izvor: B92, 23.Maj.2023, 14:17

Glavni nemački obaveštajac: Rusi ne slabe

Ne vidim nikakve znakove vojnog slabljenja Rusije, izjavio je šef nemačke savezne obaveštajne službe Bruno Kal.

"Rusija je i dalje sposobna da se bori na duži rok, popunjavajući trupe vojnim osobljem, oružjem i municijom", kazao je Kal u intervjuu za "Velt".

Prema njegovim rečima, nikako ne može da se govori o slabosti Rusije u tom pogledu, ili da bi Moskva uskoro mogla da obustavi svoje aktivnosti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Nedavno je vojni strateg Ministarstva odbrane Austrije, pukovnik Markus Rajzner, skrenuo pažnju na to da mnogi pokušavaju da preuveličaju slabost ruske vojske. On je Rusiju nazvao "protivnikom kojeg treba shvatiti ozbiljno".

Kal je ranije izjavio da bi Rusija mogla da mobiliše još milion vojnika u Specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini.

"Prošle jeseni je mobilisano i regrutovano oko 300.000 ljudi, neki se još obučavaju, neki su već u borbi. Rusija može da mobiliše još milion ljudi, ako Kremlj proceni da je to potrebno", naveo je on, prenosi Raša tudej Balkan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.