Rusi pojačavaju napad na Bahmut, pokušavaju da zaustave napredovanje Ukrajinaca

Izvor: B92, 18.Maj.2023, 22:36

Rusi pojačavaju napad na Bahmut, pokušavaju da zaustave napredovanje Ukrajinaca

Ruske trupe vrše napade po linijama snabdevanja u blizini Bahmuta kako bi pokušale da zaustave napredovanje ukrajinske vojske.

Ovo su saopštil vojnici u blizini linije fronta, preneo je danas Rojters.

'"Sada, većim delom, kada smo krenuli da napredujemo, Rusi granatiraju sve pravce ka prednjim položajima, tako da naša oklopna vozila ne mogu da isporuče više pešadije, municije i ostalog'", rekao je komandant ukrajinskih jedinica u toj oblasti Petro Podaru.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Komplikovana situacija, Rusija u problemu, šta se dešava?

Izvor: B92, 19.Maj.2023, 11:06

Ruske snage pokušavaju da povrate teritoriju koju su izgubile oko Bahmuta na istoku Ukrajine...Kijevske snage odbijaju napade, izjavila je danas zamenica ukrajinskog ministra odbrane Hana Malijar...Ona je rekla da su ruske snage ostvarile neke dobitke u samom gradu, ali da ga ne kontrolišu, te da borbe...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.