Porošenko: Nema više đavolske sile na putu u Evropu

Izvor: Vesti-online.com, 21.Feb.2016, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porošenko: Nema više đavolske sile na putu u Evropu

Predsednik Ukrajine Petar Porošenko saopštio je na svom sajtu da je stradanje ljudi u protestima 2014. godine na kijevskom Majdanu omogućilo da njegova zemlja sa Evropskom unijom sklopi politički sporazum o pridruživanju i zoni slobodne trgovine.

- Taj jedinstveni međunarodni pravni dokument garantuje neopozivost našeg strateškog kursa prema Evropi. Bilo kakva đavolska sila neće biti u stanju da vrati zemlju nazad. Moskvu kao pravac u kome su nas vukli >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << nekoliko decenija, sada niko više i ne spominje, a na karti se taj toponim markira samo kao glavni izvor vojne pretnje po Ukrajinu - rekao je Porošenko u izjavi objavljenoj na njegovom sajtu, a prenose ruski mediji.

U Kijevu se u nedelju održava miting povodom tragičnih događaja koji su se odigrali u februaru 2014. godine, kada je u sukobima radikalnih elemenata i bezbednosnih struktura na kijevskom centralnom Trgu nezavisnosti (Majdan nezaležnosti) poginulo oko sto ljudi, prenose ruski portali. Istog dana se održava i protest oko hiljadu nacionalista koji traže ostavku vlade.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Evropska Unija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.