Ovo je zarada evropskih automobilskih divova u 2022. godini

Izvor: AutoBlog, 14.Apr.2023, 08:01

Ovo je zarada evropskih automobilskih divova u 2022. godini

Evropskim proizvođačima automobila je 2022. godina bila izazovna, ali na kraju i lukrativna. Većina je iskusila nestašice sirovina, naknadne nestašice delova, probleme s linijama snabdevanja i opšte logističke izazove, uglavnom zbog rata u Ukrajini i posledica pandemije. Prema podacima Automotive Newsa za BMW Group, Mercedes-Benz, Stellantis, Volkswagen Group, Volvo i Ferrari, razloga za sreću deoničara ima koliko hoćete. Kako prenosi Revija HAK, BMW je na vrhu lestvice s dobiti od 18,6 milijardi evra. Slede Stellantis (16,8 milijardi evra), Volkswagen (15,8 milijardi evra), Mercedes-Benz (14,8 milijardi evra), Volvo...
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Mercedes Benz,   Volkswagen,   Volvo,   Ferrari

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Ovo je zarada evropskih automobilskih divova u 2022. godini

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Apr.2023

Evropskim proizvođačima automobila je 2022. godina bila izazovna, ali na kraju i lukrativna. Većina je iskusila nestašice sirovina, naknadne nestašice dijelova, probleme s linijama snabdijevanja i opšte logističke izazove, uglavnom zbog krize u Ukrajini i posljedica pandemije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.