Opozicija u Ukrajini spremna za pregovore

Izvor: Press, 28.Jan.2014, 01:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opozicija u Ukrajini spremna za pregovore

Lideri opozicije, među kojima su najistaknutiji Arsenij Jacenjuk i Vitalij Kličko, u zajedničkom saopštenju naveli su da su spremni da razgovaraju "uprkos pokušaju vlasti da napuste pregovore i proglase vanredno stanje".
Ukrajinska ministarka pravosuđa Olena Lukaš izjavila je da je zbog antivladinih demonstranata koji su okupirali njeno ministarstvo, spremna da zatraži uvođenje vanrednog stanja.
Lukaš će, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je rekla, uvođenje vanrednog stanja tražiti od Nacionalnog saveta za bezbednost i odbranu ako demonstranti ne izađu iz zgrade ministarstva u Kijevu, koju su zaposeli u nedelju uveče i ispred koje su postavili barikade sa vrećama snega.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.