Nebenzja: Rusija spremna na sve mere za neutralizaciju pretnje

Izvor: B92, 18.Maj.2023, 23:45

Nebenzja: Rusija spremna na sve mere za neutralizaciju pretnje

Rusija zadržava pravo da preduzme sve neophodne mere za neutralizaciju bezbednosnih pretnji, koje potiču sa teritorije Ukrajine,

Ovo je izjavio stalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja u govoru na sednici Saveta bezbednosti, posvećenoj pitanju isporuka oružja Kijevu sa Zapada i sazvanoj na inicijativu Moskve.

On je još jednom ponovio da će ciljevi vojne operacije biti ispunjeni.

Nebenzja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je ocenio da sve veće pošiljke oružja Ukrajini svedoče o tome da države članice NATO-a žele zaoštravanje sukoba.

Prema njegovim rečima, zapadne zemlje uporn izjavljuju da nisu učesnice u sukobu, već samo pomažu Ukrajini da se odbrani, a u stvarnosti je sve potpuno suprotno.

"Od prošle sednice Saveta u februaru na temu isporuka oružja Ukrajini, pošiljke ne samo da nisu smanjene, već se povećavaju. Očigledno je da ni za kakvo mirno rešavanje sukoba oni nisu zainteresovani", poručio je diplomata.

On je zaključio da zbog isporuka sve moćnijih sistema naoružanja, kao i slanja Kijevu podataka za izvođenje napada i obuku vojnika Oružanih snaga Ukrajine na svojoj teritoriji, te države ne samo da su učesnice oružanog sukoba protiv Rusije, nego su i saučesnici ratnih zločina ukrajinskih snaga i nacističkih bataljona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.