Izvor: RTS, 22.Jul.2022, 05:51

Moskva: U Kramatorsku likvidirano 300 ukrajinskih vojnika; Očekuje se potpisivanje sporazuma o izvozu žita

Sto četrdeset deveti dan rata u Ukrajini. Nastavljaju se žestoke borbe na istoku i jugu zemlje. Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da će svetu objaviti dobre vesti o izvozu žitarica. Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su ruske trupe likvidirale 300 ukrajinskih boraca u Kramatorsku. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski tvrdi da Kijev >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ima značajan potencijal da napreduje na frontu i nanese osetne gubitke ruskim snagama.
Predstavnici Rusije, Ukrajine i Turske sastaće se danas kako bi potpisali sporazum Ujedinjenih nacija, kojim će se omogućiti izvoz žita preko luka u Crnom moru, saopšteno je iz kabineta turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.
Ruski gas nastavio je juče da teče najvećim gasovodom između Rusije i Nemačke nakon desetodnevnog zastoja zbog redovnog godišnjeg remonta, saopštio je operater. Međutim, gasna turbina koja je bila na remontu u Kanadi zaglavljena je u Nemačkoj jer, prema pisanju Rojtersa, čeka na dozvole iz Rusije kako bi tamo bila prosleđena.
Savet EU usvojio je sedmi paket sankcija kojim su, između ostalih, pogođeni Sberbanka, "Noćni vukovi" i glumci bliski Vladimiru Putinu. Volodimir Zelenski smatra da su te sankcije nedovoljne jer one neće naterati Rusiju da prekine rat. 
Britanija je najavila nove isporuke oružja Ukrajini, uključujući protivtenkovske sisteme, a SAD saopštavaju da nijedan sistem HIMARS nije zasad uništen u Ukrajini.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukrajinska kriza iz dana u dan: Rusija proširila spisak "neprijateljskih zemalja"; Potpisan sporazum o izvozu žita

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jul.2022

Sto četrdeset deveti dan rata u Ukrajini. Nastavljaju se žestoke borbe na istoku i jugu zemlje...Ruski gas ponovo teče Severnim tokom 1 u Evropu, ali je gasna turbina koja je bila na remontu u Kanadi "zaglavljena" u Nemačkoj. Usvojen sedmi paket sankcija EU, kojim Volodimir Zelenski nije zadovoljan....

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.