Medvedev: Oni nama uzimaju imovinu na papiru, a mi njima na zemlji

Izvor: B92, 06.Avg.2022, 21:50

Medvedev: "Oni nama uzimaju imovinu na papiru, a mi njima na zemlji"

Zamenik rukovodioca Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev prokomentarisao je izjavu predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog.

Medvedev je prokomentarisao izjavu o tome kako je Kijev konfiskovao rusku imovinu u vrednosti od 765 miliona dolara rekavši da Kijev to radi "na papiru“, dok ruska vojska to sprovodi "na zemlji“.

"Oni nama uzimaju imovinu na papiru, a mi njima na zemlji. Pitanjem konfiskacije kriminalno stečene imovine kijevskog režima i njihovim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << povratkom u ruke Rusije uspešno se bave naše oružane snage“, napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu. Podsetimo, Vlada Ukrajine je usvojila dekret Zelenskog o konfiskaciji imovine i aktive Ruske Federacije, a reč je o 903 objekta i 765 miliona dolara. Takođe je rekao i da će sva ta sredstva Kijev upotrebiti za odbranu i oporavak zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.