Lavrov: Zapad prikriva laži kijevskog režima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jun.2022, 07:23

Lavrov: Zapad prikriva laži kijevskog režima

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da zapadne zemlje prikrivaju laži kijevskog režima.

"Ono što me više iznenađuje od laži koje svakodnevno saopštava režim u Kijevu jeste navijačko angažovanje Zapada u toj igri plasiranja neistine", rekao je ministar Lavrov sinoć u intervjuu za belorusku državnu televiziju BTRC, čiji je deo objavljen i na veb sajtu ruskog ministarstva spoljnih poslova, prenosi TASS.

Šef ruske diplomatije je ocenio da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je protivustavni državni udar u Ukrajini bio "pljuvanje u lice Evropskoj uniji", koja je prethodno preko Francuske, Nemačke i Poljske dala garancije za sporazum Janukoviča sa trojicom opozicionih lidera.

"Već sledećeg jutra su sve pogazili i poručili da je prioritet da se ukine regionalni status ruskom jeziku, a potom su poslali naoružane razbojnike na Krim. Tako je sve počelo", predočio je Lavrov.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Direktne optužbe: "Pljuvanje u lice Evropskoj uniji"

Izvor: B92, 23.Jun.2022

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da zapadne zemlje prikrivaju laži kijevskog režima..."Ono što me više iznenađuje od laži koje svakodnevno saopštava režim u Kijevu jeste navijačko angažovanje Zapada u toj igri plasiranja neistine", rekao je ministar Lavrov sinoć u intervjuu...

Nastavak na B92...

"PRESTANITE DA LAŽETE I PROVOCIRATE" Snažna poruka Pekinga NATO paktu

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jun.2022

Peking je pozvao NATO da prestane da širi lažne izveštaje o Kini i da se uzdrži od pokušaja pokretanja novog hladnog rata, izjavio je danas portparol Ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin...- Pozivamo NATO da prestane da povlači ideološke linije, širi lažne izveštaje ili daje provokativne...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.