Kijev: Najmanje pet poginulih, 17 ranjenih u raketiranju Slavjanska

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Apr.2023, 20:36

Kijev: Najmanje pet poginulih, 17 ranjenih u raketiranju Slavjanska

Najmanje pet osoba poginulo je danas, a 17 ih je ranjeno, u ruskom raketnom napadu na grad Slavjansk na istoku Ukrajine, saopštili su zvaničnici.

Ukrajinska Nacionalna policija navela je na svom Telegram kanalu da je u napadu raketama S-300 uništeno 10 stambenih zgrada i drugih objekata, prenosi Rojters.

Visoka zvaničnica u Kabinetu predsednika Ukrajine Darja Zarvina rekla je da je dete izvučeno iz ruševina preminulo na putu do bolnice.

Ukrajinski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << guverner Donjecke oblasti Pavlo Kirilenko kaže da se strahuje da je sedam osoba zatrpano pod ruševinama.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski objavio je fotografiju uništene zgrade uz komentar da je "zla država ponovo pokazala svoje lice"

"Tako ubijati ljude u sred bela dana, uništavati sav život", napisao je Zelenski.

Slovjansk i Bahmut su dva strateška grada na istoku Ukrajine koja ruske snage pokušavaju da zauzmu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Rusi "udarili" na Slavjansk: Ispaljene rakete S-300

Izvor: B92, 15.Apr.2023, 18:07

Broj poginulih u ruskom raketnom napadu na grad Slavjansk, na istoku Ukrajine, povećan je na 11, saopštili su danas zvaničnici...U napadu je u petak ranjena još 21 osoba, prenosi Rojters...Službe hitne pomoći u istočnoj Donjeckoj oblasti saopštile su da je među poginulima i dvogodišnje dete....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.