DOŠLI SMO NA IVICU PROVALIJE! Sukob u Ukrajini bi mogao da se proširi kao kuga, Lukašenko strahuje od TREĆEG SVETSKOG RATA

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Feb.2024, 20:26

"DOŠLI SMO NA IVICU PROVALIJE!" Sukob u Ukrajini bi mogao da se proširi kao kuga, Lukašenko strahuje od TREĆEG SVETSKOG RATA

Sukob u Ukrajini preti da pređe granice te zemlje.

Beloruski lider, Aleksandar Lukašenko, danas je izjavio, tokom sastanka sa visokim zvaničnicima u Minsku, da je zabrinut zbog trećeg svetskog rata, koji se polako približava. 

- Svet je ponovo došao na ivicu provalije - rekao je lider Belorusije Aleksandar Lukašenko.

Rat u Ukrajini, koji ulazi u drugu godinu, pojačao je globalni strah od šireg sukoba koji će >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se preliti preko ukrajinskih granica.

- Postoji osnova za zabrinutost zbog trećeg svetskog rata - dodao je Lukašenko.

Trenutni evropski konflikt, najveći je još od Drugog svetskog rata, a pozivanje na moguću upotrebu nuklearnog oružja pojačalo je zabrinutost u vreme kada se drugi sukobi rasplamsavaju širom sveta.

- Želeo bih da okarakterišem sadašnju fazu civilizacijske konfrontacije između Istoka i Zapada na sledeći način: maske su potpuno pale - rekao je danas Lukašenko.

- Moramo da priznamo koliko je situacija ozbiljna - zaključio je on.

Izvor: Srbija Danas/Newsweek
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.