Bliži se treći svetski rat: Maske su pale, svet je na ivici provalije

Izvor: B92, 20.Feb.2024, 18:52

Bliži se treći svetski rat: "Maske su pale, svet je na ivici provalije"

Zabrinutost zbog trećeg svetskog rata je legitimna, rekao je danas beloruski lider Aleksandar Lukašenko.

Rukovodstvo Belorusije jača planove kako bi bili "spremni što je više moguće" za buduću konfrontaciju.

"Svet je ponovo došao na ivicu provalije", rekao je lider Belorusije Aleksandar Lukašenko u utorak tokom sastanka sa visokim zvaničnicima u glavnom gradu zemlje Minsku.

"Moramo biti spremni koliko god je to moguće da neutrališemo rizike >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i pretnje", rekao je on u izjavi koju je prenela državna novinska agencija Belta.

"Postoji osnova za zabrinutost zbog trećeg svetskog rata", dodao je on. Rat u Ukrajini, koji ove nedelje ulazi u drugu godinu, pojačao je globalni strah od šireg sukoba koji će se preliti preko ukrajinskih granica.

Konflikt koji je u toku najveći je u Evropi od Drugog svetskog rata, a pozivanje na moguću upotrebu nuklearnog oružja pojačalo je zabrinutost u vreme kada se drugi sukobi rasplamsavaju širom sveta.

"Želeo bih da okarakterišem sadašnju fazu civilizacijske konfrontacije između Istoka i Zapada na sledeći način: maske su potpuno pale", rekao je danas Lukašenko.

"Moramo da priznamo koliko je situacija ozbiljna", zaključio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"DOŠLI SMO NA IVICU PROVALIJE!" Sukob u Ukrajini bi mogao da se proširi kao kuga, Lukašenko strahuje od TREĆEG SVETSKOG RATA

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Feb.2024

Sukob u Ukrajini preti da pređe granice te zemlje...Beloruski lider, Aleksandar Lukašenko, danas je izjavio, tokom sastanka sa visokim zvaničnicima u Minsku, da je zabrinut zbog trećeg svetskog rata, koji se polako približava. ..- Svet je ponovo došao na ivicu provalije - rekao je lider Belorusije...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.