Borbe u Donjecku, pobunjenici traže pomoć Rusije

Izvor: 24sata, 03.Avg.2014, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borbe u Donjecku, pobunjenici traže pomoć Rusije

Žestoka borba se vodi na periferiji grada Donjecka dok ukrajinska vojska pokušava da preuzme kontrolu nad tim uporištem proruskih separatista.

Predstavnik ukrajinske vojske, Aleksej Dmitraškovski, rekao je za agenciju AP da se vladini vojnici bore da održe položaje na prilazima Donjecku, ali su naišle na otpor.

U delu grada najbližem mestu borbe, artiljerijska granata pogodila je prošle noći školu i izazvala požar, ali niko nije ranjen. Pucnjava i eksplozija čuju se samo u zapadnom delu tog milionskog grada.

Nastavak na 24sata...






Povezane vesti

Žestoke borbe u Donjecku

Izvor: Politika, 03.Avg.2014

Pobunjenici traže pomoć Rusije, pregovori o predaji opkoljene ukrajinske brigade..Prema izveštajima agencija..Donjeck, Lugans, Pariz - Žestoka borba se vodi na periferiji grada Donjecka dok ukrajinska vojska pokušava da preuzme kontrolu nad tim uporištem proruskih separatista. U opasnosti da budu...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.