Blinken:Opravdan odlazak osoblja iz ambasade SAD u Kijevu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Feb.2022, 09:30

Blinken:Opravdan odlazak osoblja iz ambasade SAD u Kijevu

Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je da je rizik od ruske vojne akcije u Ukrajini dovoljno visok i opravdava odlazak većeg dela osoblja iz američke ambasade u Kijevu. "Naredili smo odlazak većine Amerikanaca koji su u ambasadi u Kijevu. Rizik od ruske vojne akcije je dovoljno visok, a pretnja je dovoljno neminovna da je to razumna stvar", poručio je Blinken na konferenciji za novinare u Honoluluu, prenosi agencija Rojters.

Većini osoblja ambasade naređeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je da odmah napusti Ukrajinu zbog, kako se navodi, pretnje od ruske invazije, pri čemu je takođe navedeno da je sve verovatnije da situacija vodi ka "nekoj vrsti aktivnog sukoba".

Blinken je nakon sastanka sa japanskim i južnokorejskim kolegama, ponovio da je i dalje moguće diplomatsko rešenje i da je način da se ono postigne to da Moskva deeskalira situaciju.

"Diplomatski put ostaje otvoren. Način da Moskva pokaže da želi da ide tim putem je jednostavan. Treba da deeskalira situaciju, a ne da eskalira", rekao je Blinken.

Upozorenja SAD da bi rusko gomilanje više od 100.000 vojnika na ukrajinskim granicama moglo da najavi invaziju poslednjih dana, postalo je sve učestalije.

Moskva, sa druge strane, negira da planira napad na Ukrajinu i ističe da brani sopstvene bezbednosne interese od NATO-a.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukrajina traži sastanak sa Rusijom u narednih 48 sati, Zelenski razgovarao sa Bajdenom

Izvor: RTS, 13.Feb.2022

Tenzije na istoku Evrope ostaju visoke i nakon razgovora Vladimira Putina i Džoa Bajdena. Amerikanci ponavljaju da je invazija moguća svaki dan, pa tako i pre kraja Zimskih olimpijskih igara. Sve više zemalja poziva svoje državljane da napuste Ukrajinu, a Australija i premešta svoje sedište...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.