Rizik je visok  evakuacija razumna

Izvor: B92, 13.Feb.2022, 09:09

"Rizik je visok " evakuacija razumna"

Entoni Blinken izjavio je da je rizik od eskalacije situacije oko Ukrajine dovoljno visok da se evakuacija osoblja američke ambasade u Kijevu smatra razumnom.

"Juče smo naredili odlazak većine Amerikanaca koji se još uvek nalaze u američkoj ambasadi u Kijevu. Rizik od vojnih dejstava Rusije dovoljno je visok, pretnja je dovoljno ozbiljna da se ovo smatra razumnom merom", objasnio je Blinken.

Prema njegovom mišljenju, "niko ne treba da se čudi" ako Rusija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navodno krene na "provokaciju ili incident", koji će potom biti iskorišćen za "opravdanje" vojnih dejstava.

Istovremeno, ranije je ruski ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov tokom telefonskog razgovora sa Blinkenom rekao da propagandna kampanja Sjedinjenih Američkih Država i njenih saveznika o "ruskoj agresiji" na Ukrajinu ima provokativne ciljeve.

Američki državni sekretar je u subotu na konferenciji za novinare u Honoluluu izjavio da diplomatski put za rešavanje situacije oko Ukrajine "ostaje otvoren".

Prema njegovim rečima, ako Rusija krene na eskalaciju situacije, odgovor SAD i njenih saveznika biće "brz, jedinstven i oštar".

Istovremeno, u Moskvi kategorički demantuju planove koje Zapad pripisuje Rusiji za navodno izazivanje napetosti oko Ukrajine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Blinken:Opravdan odlazak osoblja iz ambasade SAD u Kijevu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Feb.2022

Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je da je rizik od ruske vojne akcije u Ukrajini dovoljno visok i opravdava odlazak većeg dela osoblja iz američke ambasade u Kijevu. "Naredili smo odlazak većine Amerikanaca koji su u ambasadi u Kijevu. Rizik od ruske vojne akcije je dovoljno visok,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.