Usred Turske operacije u Siriji, Tramp PONOVO UPOZORAVA: NASTAĆE VELIKI PROBLEMI!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Okt.2019, 00:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usred Turske operacije u Siriji, Tramp PONOVO UPOZORAVA: "NASTAĆE VELIKI PROBLEMI!"

Američki predseednik Donald Tramp upozorio je Tursku da tokom operacije koju izvodi na severu Sirije ne sme da nanese štetu američkim vojnicima koji se nalaze u toj oblasti.

- U ovom području ima 50 naših vojnika. To je malo područje. Ne želim da oni budu povređeni ili poginu... I rekao sam to predsedniku (Turske Redžepu Tajipu) Erdoganu:
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Nemojte ih povrediti, inače će nastati veliki problemi - istakao je Tramp.

On je dodao i da se na severu Sirije nalazi do 70 hiljada zarobljenih terorista grupe DAEŠ i članova njihovih porodica, kao i oko 50 američkih vojnika.

- Tamo je 60-70 hiljada terorista sa porodicama, uključujući supruge terorista koji su ubijeni u borbama - rekao je Tramp novinarima u Beloj kući.

NE. #Syria: #Turkey started aerial & artillery bombardment tonight targeting border area btwn Turkey, Syria & #Iraq. pic.twitter.com/2mIdxFyaGC

— Qalaat Al Mudiq (@QalaatAlMudiq) October 7, 2019

Prema njegovim rečima, mnogi od ovih ljudi su državljani evropskih zemalja, a posebno Nemačke i Francuske, ali oni odbijaju da ih prime nazad. Sada, naglasio je Tramp, za su njih odgovornost preuzele Turska, kao i Rusija, Iran, Irak i druge zemlje.

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.