Počeli napadi u Siriji, ID udarila na Kurde

Izvor: B92, 09.Okt.2019, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeli napadi u Siriji, ID udarila na Kurde

Kurdske snage i dve sirijske grupe aktivista objavili su da su ekstremisti Islamske države izveli rano jutros napad u Raki, na severu Sirije.

Meta napada u Raki, koji su ekstremisti Islamske države smatrali glavnim gradom svog "kalifata", bile su Sirijske demokratske snage koje predvode Kurdi, a podržavaju SAD, prenosi AP.

Napad se odigrao u vreme očekivane >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << turske ofanzive protiv kurdskih boraca na severoistoku Sirije.

Kurdski borci navode da je Islamska država izvela tri samoubilačka napada na njene pozicije u Raki.

Za sada nema izveštaja o eventualnim žrtvama ili povređenima.

Sirijska Opservatorija za ljudska prava, sa sedištem u Velikoj Britaniji, navela je da su napad izvela dvojica bombaša-samoubica Islamske države, kao i da je bilo pucnjave, pre nego što su se razneli.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Islamska država napala kurdske snage u Raki

Izvor: Blic, 09.Okt.2019

Kurdske snage i dve sirijske grupe aktivista objavili su da su ekstremisti Islamske države izveli rano jutros napad u Raki, na severu Sirije.

Nastavak na Blic...

Turska započela operacije u Siriji, Kurdi traže 'zonu zabranjenog leta'

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Okt.2019

Turska armija je započela vazdušne udare na severu Sirije uz podršku artiljerijske vatre. Turske haubice gađaju baze, uključujući artiljerijske i snajperske pozicije kurdske YPG milicije, te njene magacine sa municijom. Turski bezbednosni zvaničnik je izjavio da je reč o ciljevima daleko od...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

PANIKA U SIRIJI Turska avijacja pogodila zatvor u kojem su borci ID

Izvor: Blic, 10.Okt.2019, 00:52

Kurdske snage, koje kontrolišu severoistok Sirije, saopštile su da je u turskom vazdušnom napadu pogođen zatvor u kome su bili zatočeni militanti Islamske države.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.