Turski i ruski bombarderi izvršili udare po teroristima u Siriji

Izvor: Vostok.rs, 02.Jan.2017, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turski i ruski bombarderi izvršili udare po teroristima u Siriji

Turski i ruski bombarderi napali su položaje terorističke grupe DAEŠ na severu Sirije, prenosi agencija „Rojters“ pozivajući se na tursku vojsku.

Agencija navodi da su turska avijacija i artiljerija ubile 22 ekstremista DAEŠ-a u Siriji u protekla 24 časa. Turska vojska takođe tvrdi da je avion ruskog vazduhoplovstva uništio nekoliko ciljeva DAEŠ-a u oblasti grada Bab na severu zemlje.

Krajem decembra Vladimir Putin saopštio je da je postignut sporazum o prekidu vatre u Siriji.

Potpisana su tri dokumenta. Prvi dokument je potpisan između sirijskih vlasti i oružane opozicije o primirju na teritoriji Sirijske Arapske Republike. Drugi dokument je paket mera za kontrolu režima prekida vatre. Treći dokument je izjava o spremnosti za početak mirovnih pregovora o sirijskom rešenju. Sporazum se ne odnosi na terorističke grupe Nusra front i DAEŠ.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.