Turska uslovljava: Mogu da uđu u NATO ako...

Izvor: B92, 10.Jul.2023, 12:41

Turska uslovljava: Mogu da uđu u NATO ako...

Turski predsednik Erdogan izjavio je da EU treba Ankari da otvori put za pristupanje pre nego što turski parlament odobri kandidaturu Švedske za prijem u NATO.

Uoči polaska na NATO samit u Viljnusu, Erdogan je rekao da prijem Švedske u Alijansu zavisi od primene dogovora postignutog prošlog leta na samitu u Madridu dodavši da niko od Ankare ne treba da očekuje kompromise, prenosi Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Erdogan je rekao i da će kraj rata između Ukrajine i Rusije olakšati proces pristupanja Kijeva NATO.

Ministar spoljnih poslova Turske Hakan Fidan razgovarao je danas o nizu tema sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom, prenela je Anadolija.

Ministarstvo spoljnih poslova Turske saopštilo je da su šefovi turske i američke diplomatije, Fidan i Blinken, telefonski razgovarali o samitu lidera NATO, koji će u naredna dva dana biti održan u Vilnjusu, glavnom gradu Litvanije.

U saopštenju se dodaje da su Fidan i Blinken razgovarali i o proširenju NATO.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NATO skup,   Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bajden razgovarao sa kraljem Čarlsom i britanskim premijerom uoči NATO samita

Izvor: VOA, 10.Jul.2023

Američki predsjednik Džo Bajden u ponedeljak se sastao sa britanskim kraljem Čarlsom trećim s kojim je razgovarao o borbi protiv klimatskih promjena. Prethodno je na sastanku sa premijerom Rišijem Sunakom pozdravio "čvrsto" prijateljstvo sa bliskim saveznikom. Bajden boravi u Britaniji na početku...

Nastavak na VOA...

Erdoganov ultimatum: Švedska može u NATO ako Turska uđe u EU!

Izvor: 24sedam.rs, 10.Jul.2023

Erdogan je naglasio da niko ne treba da očekuje kompromise od Ankare

Nastavak na 24sedam.rs...

"IMAMO JEDINSTVENU PRILIKU" Lavrov otkrio dalje planove Rusije - Ovo im je veoma važno!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jul.2023

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov poručio je danas da je veoma važno održavati diplomatske odnose i razvijati saradnju Rusije i Saudijske Arabije...- Imamo jedinstvenu priliku da se fokusiramo na pitanja bilateralne saradnje - rekao je Lavrov tokom sastanka sa Savetom za saradnju arapskih država...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.