IMAMO JEDINSTVENU PRILIKU Lavrov otkrio dalje planove Rusije - Ovo im je veoma važno!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jul.2023, 18:18

"IMAMO JEDINSTVENU PRILIKU" Lavrov otkrio dalje planove Rusije - Ovo im je veoma važno!

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov poručio je danas da je veoma važno održavati diplomatske odnose i razvijati saradnju Rusije i Saudijske Arabije.

- Imamo jedinstvenu priliku da se fokusiramo na pitanja bilateralne saradnje - rekao je Lavrov tokom sastanka sa Savetom za saradnju arapskih država Persijskog zaliva, prenosi TASS.

On je istakao da Rusija želi proširenje saradnje sa Saudijskom Arabijom, dodavši da se stavovi dve zemlje poklapaju po nizu međunarodnih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pitanja.

 - Ruski predsednik Vladimir Putin i kralj Saudijske Arabije Salman bin Abdulaziz el Saud pokazuju solidarnost tokom svojih redovnih dijaloga u različitim formatima - naveo je Lavrov. Savet za saradnju arapskih država Persijskog zaliva čine Bahrein, Katar, Kuvajt, Ujedinjeni Arapski Emirati, Oman i Saudijska Arabija.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Reforme u OPEK-u povećavaju dominaciju naftnih sila iz Zaliva

Izvor: Danas, 10.Jul.2023

Ministar energetike Saudijske Arabije princ Abdulaziz bin Salman predstavio je jednu od najvažnijih reformi u OPEK-u poslednjih nekoliko godina i istakao da je reč o nagradi za zemlje koje ulažu u svoju naftnu industriju, prenosi magazin "Nedelja", Nacionalnog naftnog komiteta Srbije pozivajući se...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.