Izvor: RTS, 03.Nov.2021, 17:18

Turska, istraga protiv 30 osoba zbog lažnih objava da je Erdogan preminuo

Turske vlasti pokrenule su pravni postupak protiv 30 osoba zbog toga što su na "Tviteru" objavili niz postova koji ukazuju da je predsednik Redžep Tajip Erdogan navodno preminuo.
U saopštenju policije kaže se da su osumnjičeni pod istragom zbog objava sa haštagom "olmus" što je turska reč koja u grubom prevodu znači "mrtav je".

Mogli bi biti optuženi zbog navodnog širenja "dezinformacija i manipulativnog sadržaja" >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kao i vređanje Erdogana, prenosi AP.
Tvitovi su usledili nakon sve češćih spekulacija o Erdoganovom zdravlju koje su usledile posle nedavnog snimka na kojima se vidi kako se turski predsednik nestabilno i teško kreće.
Pogledaj vesti o: Turska,   Twiter

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Turskoj niz tvitova da je Erdogan umro, istraga protiv 30 lica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Nov.2021

Turske vlasti pokrenule su pravni postupak protiv 30 osoba zbog toga što su na Tviteru objavili niz postova koji ukazuju da je predsednik Redžep Tajip Erdogan navodno preminuo...U saopštenju policije kaže se da su osumnjičeni pod istragom zbog objava sa haštagom "olmus" što je turska reč koja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Pokrenuta istraga; ko je i zašto tvrdio da je Erdogan mrtav?

Izvor: B92, 03.Nov.2021

Ankara -- Turske vlasti pokrenule su pravni postupak protiv 30 osoba jer su na Tviteru objavili niz postova o navodnoj smrti predsednika Redžepa Tajipa Erdogana...U saopštenju policije kaže se da su osumnjičeni pod istragom zbog objava sa haštagom "olmus" što je turska reč koja u grubom prevodu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.