Tetovo, Tuzla, Skoplje – najzagađeniji gradovi u Evropi

Izvor: RTS, 13.Feb.2017, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tetovo, Tuzla, Skoplje – najzagađeniji gradovi u Evropi

Kada se izuzme Turska, u deset gradova sa najzagađenijim vazduhom u Evropi nađu se tri grada iz Makedonije, po jedan iz BiH, Crne Gore i Bugarske i četiri iz Poljske.
Milijarde ljudi širom sveta su izložene opasnom vazduhu, ali stepen zagađenosti varira. Najzagađeniji gradovi su u Aziji i Africi.

Britanski Gardijan je objavio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << podatke Svetske zdravstvene organizacije i razvrstao ih po regionima.
U Evropi, ako se izuzme Turska, najzagađeniji grad je makedonsko Tetovo od 50.000 stanovnika. Slede Tuzla (BiH) i Skoplje (Makedonija). Među prvih deset našli su se i Pljevlja (Crna Gora) i Bitolj (Makedonija).
Ako se, međutim, i Turska uzme u obzir, čak osam gradova iz te države će se naći u prvih deset.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NAJZAGAĐENIJI EVROPSKI GRADOVI SU U SUSEDNIM ZEMLJAMA: Neslavna titula za Tetovo, Tuzlu i Skoplje

Izvor: Kurir, 14.Feb.2017, 00:30

...Britanski list "Gardijan" je objavio podatke Svetske zdravstvene organizacije (SZO) i razvrtao ih po regionima..U Evropi, ako se izuzme Turska, najzagađeniji grad je makedonsko Tetovo, slede Tuzla u BiH i makedonska prestonica Skoplje, a među prvih deset našli su se i crnogorska Pljevlja i makedonski...

Nastavak na Kurir...

Tetovo, Tuzla i Skoplje najzagađeniji gradovi u Evropi

Izvor: Telegraf.rs, 14.Feb.2017

Kada se izuzme Turska, u deset gradova sa najzagađenijim vazduhom u Evropi nalaze se tri grada iz Makedonije, po jedan iz BiH, Crne Gore i Bugarske i četiri iz Poljske...Britanski list "Gardijan" je objavio podatke Svetske zdravstvene organizacije (SZO) i razvrtao ih po regionima. U Evropi, ako se...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.