PRETNJE SAD-a PALE U VODU: Erdogan doneo KONAČNU odluku o sistemu S-400

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jul.2019, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRETNJE SAD-a PALE U VODU: Erdogan doneo KONAČNU odluku o sistemu S-400

Turska namerava da počne da koristi ruske sisteme S-400 "Trijumf" na proleće, izjavio je predsednik zemlje Redžep Tajip Erdogan.

- U aprilu 2020. godine ćemo privesti S-400 u aktivno stanje. Još jednom naglašavam da Turska ni pod kakvom pretnjom neće odustati od svojih planova nacionalne bezbednosti - rekao je Erdogan u Ankari.

Ranije je američki državni sekretar Majk Pomeo izjavio da je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Vašington obavestio Ankaru da smatra nedopustivim instaliranje protivvazdušnih raketnih sistema S-400 u Turskoj.

Pre toga, američki senator Lindsi Grem je izjavio da je zatražio od šefa diplomatije Turske Mevluta Čavušoglua da ne koriste ruske S-400 i da u tom slučaju Vašington neće uvoditi sankcije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Erdogan: Turska će početi koristiti S-400 na proleće

Izvor: Vostok.rs, 26.Jul.2019

Turska namerava početi koristiti ruske "Trijumfe" na proleće, izjavio je predsednik Redžep Taip Erdogan. "U aprilu 2020. u potpunosti ćemo dovesti S-400 u aktivnu fazu. Još jednom naglašavam da Turska neće napustiti svoje projekte nacionalne bezbednosti pod bilo kojom pretnjom", rekao je Erdogan. Ranije...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.