Erdogan ponovo prikazao snimke napada sa Novog Zelanda

Izvor: RTS, 19.Mar.2019, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan ponovo prikazao snimke napada sa Novog Zelanda

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan na predizbornom skupu ponovo je prikazao snimke koje je načinio napadač na džamije na Novom Zelandu, kako bi osudio ono što je nazvao rastućom mržnjom i predrasudama protiv islama.
Govoreći na predizbornom skupu u gradu Eregliju, na severu zemlje, Redžep Tajip Erdogan je kritikovao Novi Zeland i Australiju, jer su tokom Prvog svetskog rata uputile trupe u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Tursku, na Galipolje, tvrdeći da su bili anti-islamski orijentisani.

Pozvao je Novi Zeland da izmeni svoje zakone kako bi obezbednio da napadač bude strogo kažnjen, preneo je AP.
"Šta ste tražili ovde? Nismo imali nikakvih problema sa vama, zašto ste došli ovamo? Jedini razlog – mi smo muslimani, a oni hrišćani", rekao je Erdogan.
Od vikenda turski lider je na predizbornim skupovima koristio snimke napada iz Krajstčerča kako bi osudio islamofobiju i pokušao da probudi nacionalistička i verska osećanja pred lokalne izbora koji se održavaju 31. marta, navela je agencija.
Snimak, koji je bio zamagljen, ali su se čuli jasni zvuci automatske pucnjave, prikazan je hiljadama ljudi na skupovima i emitovan je uživo na turskoj televiziji, uprkos naporima Novog Zelanda da zaustavi njegovo širenje.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.