Nikad neću izgovoriti ime napadača iz Krajstčerča

Izvor: B92, 19.Mar.2019, 08:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nikad neću izgovoriti ime napadača iz Krajstčerča"

Premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern izjavila je da nikada neće izgovoriti ime napadača iz Krajstčerča.

Ona je pred novozelandskim parlamentarcima rekla da je napadač svojim terorističkim činom želeo da postane poznat.

"Zato me nikada nećete čuti da spominjem njegovo ime", rekla je Ardern, koja je vanrednu sednicu parlamenta otvorila pozdravom na arapskom "selam alejkum".

Premijerka je rekla da će se napadaču, za koga je rekla da je "terorista, kriminalac i ekstremista", suditi po najstrožim zakonima.

U napadu na dve džamije u Krajstčerču ubijeno je 50 ljudi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Premijerka Novog Zelanda: Nikada neću izgovoriti ime napadača

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Mar.2019

VELINGTON - Premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern obećala je da nikada neće izgovoriti ime napadača na dvije džamije u gradu Krajstčerč koji je ubio 50 osoba.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Džasinda Ardern: Nikada neću izgovoriti ime napadača

Izvor: RTS, 19.Mar.2019

Premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern obećala je da nikada neće izgovoriti ime napadača na dve džamije u gradu Krajstčerču, koji je ubio 50 osoba. . Novozelandska premijerka je specijalni sastanak parlamenta počela...

Nastavak na RTS...

Pucnjava na Novom Zelandu: Ardern obećala da nikada neće izgovoriti ime napadača

Izvor: Danas, 19.Mar.2019

Getty Images„Nikada neću izgovoriti njegovo ime“ Premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern obećala je da nikada neće izgovoriti ime osobe koja je izvršila napad na dve džamije u toj zemlji. „On je svojim činom želeo da postigne mnogo toga, a jedan cilj je bio da postane poznat – zbog toga...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.