Ardern se zaklela da nikada neće izgovoriti ime napadača

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Mar.2019, 09:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ardern se zaklela da nikada neće izgovoriti ime napadača

Novozelandska premijerka Jacinda Ardern obećala je da nikada neće izgovoriti ime ubojice i napadača u dvije džamije u Christchurchu. "Mnogo je toga tražio iz svog terorističkog čina, ali jedan je ostao ozloglašen - zato me nikada nećete čuti kako spominjem njegovo ime", rekla je Ardern u emotivnom govoru u novozelandskom parlamentu. Pucnjava prošlog petka u dvije džamije ostavila je 50 mrtvih i desetke ranjenih. Australac Brenton Tarrant (28), samoproglašeni bijelac,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Novi Zeland u suzama, premijerka ne želi da izgovori ime ubojice

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Mar.2019

Novozelandska premijerka Jacinda Ardern pred parlamentom je obećala da nikada neće izgovoriti ime ubojice iz džamija u Christchurchu.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.