Erdogan: Ne očekujem sankcije Amerike zbog kupovine S-400

Izvor: RTS, 27.Jun.2019, 00:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Ne očekujem sankcije Amerike zbog kupovine S-400

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da ne očekuje sankcije SAD Turskoj zbog planirane kupovine ruskog raketnog sistema S-400. Ukoliko do toga ipak dođe, Ankara će odgovoriti, izjavio je Erdogan uoči odlaska na samit G-20 u Osaki, posvećen bezbednosti.
Amerika je Turskoj dala rok do 31. jula da odustane od kupovine ruskog oružja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ili će se suočiti sa sankcijama i isključenjem iz programa borbenog aviona F-35.

"Turska je članica NATO-a, kao i SAD. Nije mi poznato da članice Alijanse međusobno uvode sankcije. Naši odnosi sa Amerikom su zasnovani na strateškom partnerstvu. Na samitu G-20 sa predsednikom Trampom ćemo razmotriti bilateralne odnose", rekao je Erdogan.
Ranije je američka ambasadorka u NATO-u Kej Bejli Hačison izjavila da SAD ne može da dozvoli Turskoj da leti F-35 letelicom ili da pomogne proizvodnjom svojih F-35 letelica ako Ankara kupi ruski sistem vazdušne odbrane.
Pogledaj vesti o: NATO skup

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Erdogan bezbrižan: Sankcije? Tramp mi nije ništa rekao

Izvor: B92, 27.Jun.2019

Ankara -- Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je bezbrižan zbog mogućih ekonomskih sankcija...Erdogan je izjavio da nije video indicije tokom razgovora sa američkim predsednikom Donaldom Trampom da će SAD uvesti sankcije Ankari zbog kupovine ruskih S-400 raketnih odbrambenih sistema...Kako je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.