Erdogan bezbrižan: Sankcije? Tramp mi nije ništa rekao

Izvor: B92, 27.Jun.2019, 08:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan bezbrižan: Sankcije? Tramp mi nije ništa rekao

Ankara -- Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je bezbrižan zbog mogućih ekonomskih sankcija.

Erdogan je izjavio da nije video indicije tokom razgovora sa američkim predsednikom Donaldom Trampom da će SAD uvesti sankcije Ankari zbog kupovine ruskih S-400 raketnih odbrambenih sistema.

Kako je preneo Rojters, SAD su upozorile da će uvesti sankcije Turskoj ukoliko bude nastavila sa dogovorom oko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kupovine S-400, ali Ankara je navela da neće odustati i do sada je odbacivala ova upozorenja, a napetosti u odnosima dva NATO saveznika su se pojačale.

Obraćajući se novinarima u Ankari pred polazak na samit grupe G20 u Japanu, Erdogan je kazao da će ponovo razgovarati o tom pitanju sa Trampom na marginama tog skupa.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.