Drama u Turskoj: Studenti se otrovali u menzi, pokrenuta istraga

Izvor: B92, 13.Nov.2023, 00:40

Drama u Turskoj: Studenti se otrovali u menzi, pokrenuta istraga

Najmanje 117 studenata u pokrajini Isparta na zapadu Turske otrovano je nakon večere u studentskom domu a policija je pokrenula istragu, preneo je "Haber turk".

U saopštenju guvernera pokrajine Saida Nursija, 117 studenata koji borave u domu Bediuzaman, zatražili su pomoć u gradskoj bolnici zbog dijareje, mučnine i bolova u stomaku.

Njima je ukazana pomoć, a nakon toga, oni su se vratili u studentski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dom i niko nije hospitalizovan.

"Studenti su rekli da je uzrok njihove bolesti mogla biti večera 11. novembra u studentskoj menzi. Uzorci hrane i vode poslati su na ispitivanje u resor zdravstva i poljoprivrede, a generalno tužilaštvo započelo je istragu o incidentu", navodi se u saopštenju guvernera Nursija.

Sumnja se da je piletina bila pokvarena, a te večeri 1.231 student je obedovao u studentskoj menzi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.