Van Rompej: Odnosi sa Kosovom ključni uslov

Izvor: Blic, 14.Jun.2012, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Van Rompej: Odnosi sa Kosovom ključni uslov

Brisel - Predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej saopštio je danas, nakon susreta sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, da "dalja normalizacija odnosa sa Kosovom" ostaje kljucni uslov za početak pregovora za pridruživanje EU.

"Dalja normalizacija ostaje ključni uslov za sledeći korak, početak pregovora o pridruživanju", navodi se u Van Rompejevom saopštenju dostavljenom medijima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Predsednik Saveta je rekao da je sem toga neophodno primeniti dogovore o regionalnoj saradnji i prelazima, kao i pronaći rešenje za sever Kosova i smiriti tenzije u interesu svih koji tamo žive.

Van Rompej je ocenio da je današnji razgovor sa Nikolićem bio "iskren i dobar" i da je zadovoljan što je od Nikolića čuo da je evropska integracija u vrhu njegovih prioriteta.

On je naglasio da će novi srpski predsednik, kroz svoju podršku naporima buduće vlade, imati važnu ulogu u približavanju Srbije Evropi.

"EU je definitivno najveći trgovinski partner Srbije i glavni strani investitor", podsetio je Rompej, i obećao da će Brisel podržati dalji napredak Srbije na evropskom putu.

Na kraju, Van Rompej je Nikoliću poželeo uspešno predsedavanje na predstojećem samitu Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi i ukazao na važnost procesa pomirenja za budućnost regiona.

Povezane vesti: Nikolić sutra u Briselu EU o izjavi Nikolića: Uslovi za članstvo poznati EU od Nikolića traži punu saradnju u vezi s Kosovom Van Rompej: Čestitke Nikoliću, nastaviti saradnju u regionu EU greškom čestitala Nikoliću satima pre zatvaranja birališta
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Van Rompej: Odnosi sa Kosovom ključni uslov (VIDEO)

Izvor: S media, 14.Jun.2012

Predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej saopštio je danas, nakon susreta sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, da "dalja normalizacija odnosa sa Kosovom" ostaje kljucni uslov za početak pregovora za pridruživanje EU..."Dalja normalizacija ostaje ključni uslov za sledeći korak, početak...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.