Tomislav Nikolić na svečanoj liturgiji u Nišu u nedelju

Izvor: Press, 04.Okt.2013, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tomislav Nikolić na svečanoj liturgiji u Nišu u nedelju

U Nišu se u nedelju održava centralna proslava povodom 1700. godišnjice Milanskog edikta, a, kako je najavljeno, prisustvovaće joj sedam pravoslavnih poglavara među kojima su Vaseljenski patrijarh Vartolomej, jerusalemski patrijarh Teofil i patrijarh moskovski i sve Rusije Kiril.

Svečanosti će, kako je ranije najavljeno, prisustvoati i premijer Ivica Dačić, članovi vlade, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, i predsednik Crne Gore Filip Vujanović. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<

Srpski patrijarh Irinej pozvao je juče vernike i sve ljude dobre volje da učestvuju u završnom delu obeležavanja velikog istorijskog događaja - 1700 godina od izdavanja Milanskog edikta

Prema rečima vladike bačkog Irineja Bulovića, proslava je počela već danas dolaskom delegacija.

Prema Bulovićevim rečima, svečanosti će prisustvovati i arhiepiskopi Kipra i Grčke, mitropolit Varšavski, ali i delegacije iz Bugarske i predstavnici iz Aleksandrije.

Na čelu delegacije rimo-katoličke crkve biće kardinal Jozef Tomko, a biće prisutni i predstavnici jermenske crkve.

U Nišu će vernicima na pokolenje, najavio je Irinej Bulović, biti izložene dve svetinje - časni krst u kome se nalazi delić časnog krsta na kome je bio razapet Hrist, a koji je carica Jelena pronašla u Jerusalinmu i ruka svetog Jovana Krstitelja.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić,   Moskva,   Ivica Dačić,   Milorad Dodik

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Nikolić u nedelju na svečanoj liturgiji u Nišu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Okt.2013, 01:22

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić prisustvovaće u nedelju, 6. oktobra u Nišu Svetoj arhijerejskoj liturgiji ispred hrama Svetog Cara Konstantina i Carice Jelene, najavljeno je iz predsednikove službe za saradnju sa medijima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.