Nikolić: Početak pregovora pozitivna poruka investitorima

Izvor: Politika, 23.Jan.2014, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Početak pregovora pozitivna poruka investitorima

BEOGRAD –Srbija je ove nedelje započela pristupne pregovore sa Evropskom unijom i to bi trebalo da bude jasan znak stranim investitorima da je naša zemlja postala uređena, pravna država, u kojoj je moguće bezbedno i profitabilno poslovati, rekao je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić u razgovoru sa ambasadorom SAD Majklom Kirbijem.

Predsednik Nikolić je naglasila da je Srbija u prethodnom periodu uložila mnogo truda da bi se približila standardima Evropske >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << unije i da je zbog toga zaslužila otpočinjanje pristupnih pregovora, saopštila je pres služba predsednika Republike.

Ambasador Kirbi čestitao je predsedniku Nikoliću na uspehu koji je Srbija postigla i naglasio da je posebno srećan što je Srbija tokom mandata Nikolića uspostavila odlične odnose sa svim zemljama u regionu.

Kirbi je istakao da u Sjedinjenim Američkim Državama već postoji interesovanje pojedinih kompanija za ulaganje u srpsku privredu, pre svega u rudarstvo.

Američki ambasador je rekao da Srbija sada ima priliku da uspostavi zdrav ekonomski sistem i da je ubeđen da će naša zemlja iskoristiti šansu koja joj je pružena.

Tanjug

objavljeno: 23.01.2014
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić,   Evropska Unija

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pregovori sa EU jasna poruka investitorima

Izvor: RTS, 23.Jan.2014

Otpočinjanje pristupnih pregovora sa EU šalje jasnu pozitivnu poruku investitorima da je moguće bezbedno poslovati u Srbiji, kaže predsednik Tomislav Nikolić i ističe da je Srbija uložila mnogo truda kako bi se približila evropskim standardima...Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić rekao...

Nastavak na RTS...

Investitori, Srbija uređena zemlja

Izvor: B92, 23.Jan.2014

Beograd -- Početak pregovora s EU treba da bude znak investitorima da je Srbija postala uređena država, u kojoj je moguće bezbedno i profitabilno poslovati, kaže Nikolić...Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, u razgovoru sa ambasadorom SAD Majklom Kirbijem, naglasio je da je Srbija u prethodnom...

Nastavak na B92...

Nikolić: Poziv ulagačima

Izvor: Večernje novosti, 23.Jan.2014

SRBIJA je ove nedelje započela pristupne pregovore sa EU i to bi trebalo da bude jasan znak stranim investitorima da je postala uređena, pravna država, u kojoj je moguće bezbedno i profitabilno poslovati - rekao je u četvrtak predsednik Srbije Tomislav Nikolić u razgovoru sa ambasadorom SAD Majklom...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.