Investitori, Srbija uređena zemlja

Izvor: B92, 23.Jan.2014, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Investitori, Srbija uređena zemlja

Beograd -- Početak pregovora s EU treba da bude znak investitorima da je Srbija postala uređena država, u kojoj je moguće bezbedno i profitabilno poslovati, kaže Nikolić.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, u razgovoru sa ambasadorom SAD Majklom Kirbijem, naglasio je da je Srbija u prethodnom periodu uložila mnogo truda da bi se približila standardima Evropske unije i da je zbog toga zaslužila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << otpočinjanje pristupnih pregovora, saopštila je pres služba predsednika Republike.

Američki ambasador u Srbiji Majkl Kirbi izjavio je da Srbija otpočinjanjem pristupnih pregovora sa EU ima priliku da uspostavi zdrav ekonomski sistem i izrazio uverenje da će iskoristiti šansu koja joj je pružena.

U razgovoru sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem Kirbi je rekao da u SAD "već postoji interesovanje pojedinih kompanija za

ulaganje u srpsku privredu, pre svega u rudarstvo"
, saopšteno je iz pres službe predsednika Srbije.

Kirbi je čestitao Nikoliću "na uspehu koji je Srbija postigla" i naglasio da je "posebno srećan" zato što je Srbija "tokom mandata predsednika Nikolića uspostavila odlične odnose sa svim zemljama u regionu", navodi se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.