Pregovori sa EU jasna poruka investitorima

Izvor: RTS, 23.Jan.2014, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pregovori sa EU jasna poruka investitorima

Otpočinjanje pristupnih pregovora sa EU šalje jasnu pozitivnu poruku investitorima da je moguće bezbedno poslovati u Srbiji, kaže predsednik Tomislav Nikolić i ističe da je Srbija uložila mnogo truda kako bi se približila evropskim standardima.

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić rekao je, tokom sastanka sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Majklom Kirbijem, da otpočinjanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pristupnih pregovora sa Evropskom Unijom šalje jasnu pozitivnu poruku investitorima da je moguće bezbedno poslovati u Srbiji.

"Srbija je ove nedelje započela pristupne pregovore sa Evropskom unijom i to bi trebalo da bude jasan znak stranim investitorima da je naša zemlja postala uređena, pravna država, u kojoj je moguće bezbedno i profitabilno poslovati", rekao je Tomislav Nikolić.

Nikolić je dodao da je Srbija u prethodnom periodu uložila mnogo truda da bi se približila standardima Evropske unije i da je zbog toga zaslužila otpočinjanje pristupnih pregovora.

Ambasador Majkl Kirbi čestitao je predsedniku Nikoliću na uspehu koji je Srbija postigla.

Kako je rekao, posebno je srećan što je Srbija tokom Nikolićevog mandata uspostavila odlične odnose sa svim zemljama u regionu.

Takođe, ambasador Kirbi je istakao da u Sjedinjenim Američkim Državama već postoji interesovanje pojedinih kompanija za ulaganje u srpsku privredu, pre svega u rudarstvo.

Dodao je da Srbija sada ima priliku da uspostavi zdrav ekonomski sistem i da je ubeđen da će naša zemlja iskoristiti šansu koja joj je pružena.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Pregovori sa EU - jasna poruka investitorima"

Izvor: Mondo, 23.Jan.2014

Srbija je ove započela pristupne pregovore sa EU i to bi trebalo da bude znak stranim investitorima da smo postali..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.