Nikolić: Juče smo bili na ivici sukoba, Albanci želeli rat

Izvor: N1 televizija, 15.Jan.2017, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Juče smo bili na ivici sukoba, Albanci želeli rat

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, da je jučerašnji dan, kada je voz iz Beograda za Kosovsku Mitrovicu zaustavljen u Raškoj iz bezbednosnih razloga, bio na ivici sukoba.

“Jučerašnji dan je bio na ivici sukoba sa privremenim institucijama u Prištini. Pojavljivanje jedinica ROSU >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << bio je znak da Albanci žele rat”, rekao je Nikolić posle sednice Saveta koja je održana u Generalštabu Vojske Srbije u Beogradu.

Predsednik je dodao da se jedinica ROSU ne bi izvukla sa Jarinja, ali da je pitanje da li bi onda novinari danas izveštavali o sednici Saveta ili o žrtvama sukoba.

Nikolić je poručio da će Srbija postupati po svom Ustavu, po kojem je dužna da obezbedi “svaki pedalj teritorije”. “U tome smo složni, jedinstveni, i niko ne istupa iz tog korupsa... Svi smo jedinstveni da smo juče postupili dobro, ali da nema osnova za likovanje Albanaca. Svaki sledeći pokušaj završiće se jako loše”, upozorio je on.

Predsednik je rekao i da mnogo država podržava stav Srbije, i da očekuje da se o celom slučaju izjasni i EU. Njegova sugestija je, kako kaže, da se od sada u Briselu pregovara samo o tome kako će voz iz Beograda da prođe do Kosovske Mitrovice.

“Ako nema slobode kretanja, o kakvoj civilizaciji razgovaramo? Ako je garant slobode kretanja EU i NATO, i ako to ne žele da obezede, o čemu onda to razgovaramo sa privremnim institucijama, a o čemu razgovaramo sa EU”, upitao je on.

Osim predsednika Srbije, sednici Saveta su prisustvovali i premijer Aleksandar Vučić, ministri unutrašnjih poslova i odbrane Nebojša Stefanović i Zoran Đordjević, kao i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković.

Prisustvovali su i direktor policije Vladimir Rebić, ministarka pravde Nela Kuburović, kao i drugi predstavnici bezbednosnog sektora.
Pogledaj vesti o: Jarinje,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić: Sledeći pokušaj izazivanja sukoba završiće se loše

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Jan.2017

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da će se svaki sljedeći pokušaj privremenih institucija u Prištini da izazovu sukob, poput događaja vezanih za voz, završiti loše..."Neka o tome razmišljaju i Albanci i njihovi sponzori", rekao je Nikolić novinarima poslije sjednice...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Voz Kraljevo – Kosovska Mitrovica saobraća redovno

Izvor: N1 televizija, 15.Jan.2017

Voz Kraljevo – Kosovska Mitrovica danas saobraća redovno, uprkos tome što je jučerašnji voz iz Beograda, iz bezbednosnih razloga, juče zaustavljen u Raškoj...Prema izveštaju Železnica Srbije, jutros je vozom iz Kraljeva za Kosovsku Mitrovicu putovao jedan putnik, dok je u suprotnom smeru putovalo...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.