Zaplenjeno 2,5 tone kokaina skrivenog među ananasom

Izvor: Večernje novosti, 07.Maj.2014, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaplenjeno 2,5 tone kokaina skrivenog među ananasom

MADRID - Španska policija je zaplenila 2,5 tone kokaina sakrivenog među ananasima na brodu iz Kostarike, što je jedna od najvećih zaplena ovog narkotika, saopšteno je iz policije.Kokain se nalazio u 2.296 paketića skrivenih među voćem u kontejneru koji je stigao u mediteransku luku Algesiras, preneo je AFP.Droga je praćena i zaplenjena kasnije u jednom skladištu blizu Madrida, navodi se u saopštenju policije.Policija nije dala procenu ulične vrednosti kokaina, ali je onlajn dnevnik "El >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << konfidensijal" procenio da se ona kreće preko 150 miliona evra.Šest osoba je uhapšeno u madridskom predgrađu Valdemoro, gde su trgovci narkoticima optuženi da su držali kokain u skladištu.Policija je locirala pošiljku sa drogom iz luke zahvaljujući dojavi i pratila dilere dok su transportovali kokain u skladište.Španija je ključna tačka ulaska za kokain koji stiže iz Latinske Amerike, odakle dalje dospeva na evropsko tržište.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Zaplijenjeno 2,5 tone kokaina

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Maj.2014

MADRID - Španska policija je zaplijenila 2,5 tone kokaina sakrivenog među ananasima na brodu iz Kostarike, što je jedna od najvećih zaplijena ovog narkotika.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.