Izvor: Blic, 06.Okt.2017, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"ZIG HAJL P***A VAM MATERINA" Hrvat uzvikivao NACISTIČKE PAROLE u tramvaju, pa napao putnike suzavcem

Zagrebačka policija traga za nepoznatim mladićem koji je u tramvaju suzavcem poprskao putnike, a prethodno uzvikivao nacistički pozdrav "Sieg Heil", a zatim pobegao.

Do nesvakidašnjeg incidenta je došlo u tramvaju broj 6, koji je vozio iz smera centra grada prema Novom Zagrebu. Nepoznati mladić je odjednom kreuo da salutira nacističkim pozdravom, a zatim je izvadio suzavac i počeo da prska po šokiranim putnicma.

- Čim je ušao u tramvaj, na raskrsnici s Vukovarskom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << samo je odjednom, ničim izazvan počeo da diže desnu ruku u vazduh i nekoliko puta je viknuo "Sieg Heil i pi*** vam materina svima" - prepričali su svedoci ovog događaja za hrvatske medije.

Mladić je uskoro ušao u raspravu s jednom od putnica, koja mu je naredila da smesta prestane, što je on odbio zbog čega ga je putnica izvređala. Izrevoltiran verbalnim obračunom, izvadio je suzavac u spreju iz jakne i upotrebio ga njoj ispred lica, usmerivši ga uvis. Čim su se vrata tramvaja otvorila, krenuo je napolje, a pri izlasku iz tramvaja "zahvaljujući" putnici koja ga je upozorila na "ponašanje", silovito je udario glavom u okvir vrata.

Svi su putnici iz prvih tramvajskih kola izašli napolje, a s obzirom na to da je ženi koja je upravljala tramvajem pozlilo od suzavca, pa je prevoz zaustavljen na desetak minuta, nakon čega su joj iz ZET-a (Javni prevoz u Zagrebu) sugerisali da produži do mosta u Zapruđu, kako ne bi došlo do tramvajskog zastoja. U Zapruđu je tramvaj dočekala policija koja je uzela izjave od putnika i žene koja je vozila tramvaj, koja je kao i svi putnici bila u šoku, piše 24sata.hr.

Svedoci nasilnika opisuju kao skroz obrijanog mladića, s jedva uočljivom, kratkom čiroki frizurom, u ranim dvadesetim godinama, zelenih očiju i visine oko 175 centimetara. Na sebi je imao maslinasto-zelenu jaknu i pantalone, koje su se delu putnika učinile kao deo radnog tamnoplavog odela, dok drugi navode da su bile maskirne.

- Dvadeset godina vozim tramvaj i nikad mi se nešto ovakvo nije dogodilo, nekulturno i nasilno - rekla je uznemirena žena, a putnica koja se pobunila protiv salutiranja na rukama je zadobila lakše opekotine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.