Vukovar: Ponovo razbijena tabla na zgradi policije

Izvor: 24sata, 23.Sep.2014, 23:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukovar: Ponovo razbijena tabla na zgradi policije

Dvojezična latinično-ćirilična tabla na zgradi vukovarske policije večeras je ponovo razbijena i to samo nekoliko sati pošto je postavljena nova, javila je Hrvatska radiotelevizija.

Ministar uprave Arsen Bauk izjavio je večeras za tri nacionalne telelvizije da su dvojezični natpisi državnih ustanova postavljeni u skladu sa zakonom i najavio da će skinute i polomljene ploče biti ponovo postavljene.

Posle obeležavanja 23. godišnjice osnivanja 204. vukovarske >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << brigade, grupa branitelja, medđu kojima i dve žene, s osam lokacija u gradu skinulo je 14 dvojezičnih tabli s nazivima ustanova.

Policija je sprečila skidanje table sa zgrade vukovarske policije, pa je ona razbijena. Neoštećene table predate su u Gradskoj upravi za gradonačelnika.

Nešto kasnije na zgradi policije postavljena je nova dvojezična ploča, koju je, kako prenose mediji, oko 19 sati razbila jedna žena.

Vukovarsko-sremska policija saopštila je ranije da je zbog nasilnog skidanja tabli na informativni razgovor privedeno šest osoba, koje su posle saslušanja puštene.

Nastavak na 24sata...






Povezane vesti

Ponovo razbijena tabla na zgradi policije u Vukovaru

Izvor: Blic, 24.Sep.2014, 00:05

Dvojezična latinično-ćirilična tabla na zgradi vukovarske policije večeras je ponovo razbijena i to samo nekoliko sati pošto je postavljena nova, javila je Hrvatska radiotelevizija... Ministar uprave Arsen Bauk izjavio je večeras za tri nacionalne telelvizije da su dvojezični natpisi državnih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.