Vrhovni vođa Irana predvodi molitvu prvi put nakon osam godina

Izvor: B92, 17.Jan.2020, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrhovni vođa Irana predvodi molitvu prvi put nakon osam godina

Teheran -- Iranski vrhovni vođa Ajatolah Ali Hamnei predvodiće danas molitvu u Teheranu, prvi put od 2012. godine.

Molitva se dešava u vreme dok se Islamska Republika susreće sa posledicama ubistva njenog generala u američkom vazdušnom napadu i slučajnim obaranjem ukrajinskog putničkog aviona.

Ajatolah Ali Hamnei (80) vrši tu dužnost od 1989. godine i ima poslednju reč o svim glavnim odlukama, prenosi AP.

Hamnei poziva na jedinstvo i, kako se navodi, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne povezuje predvođenje molitvi u teheranskoj džamiji sa aktuelnom političkom situacijom.

Ipak, ukazuje se da on to radi posle osam godina i to u trenutku kada su iranske vlasti pozvale građane na marševe širom zemlje kao znak podrške Revolucionarnoj gardi koja je pod pritiskom zbog obaranja ukrajinskog aviona kada je poginulo 176 ljudi.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hamnei će predvoditi molitvu

Izvor: Danas, 17.Jan.2020

Iranski vrhovni verski vođa ajatolah Ali Hamnei u petak će predvoditi molitvu u Teheranu u vreme protivladinih protesta u Iranu koji su počeli nakon što je iranska vojska prošle sedmice srušila ukrajinski putnički avion u kome je strdalo 176 osoba, javlja danas BBC.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.