Vlasnik tri boinga-747 šokiran oglasom malezijskog aerodroma

Izvor: RTS, 11.Dec.2015, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlasnik tri "boinga-747" šokiran oglasom malezijskog aerodroma

Nova avio-kompanija u Maleziji "Svift" saopštila je da je vlasnik tri aviona koji se već više od godinu dana nalaze na državnom aerodromu i da je šokirana objavom kompanije "Malezija erports" da ne može da pronađe vlasnika.
"Malezija erports" koja je vlasnik međunardonog aerodroma u Kuala Lumpuru, objavila je oglas u lokalnim novinama u kojima traži vlasnika tri napuštena ''boinga-747'', prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << AP.

U oglasu se navodi da vlasnik ima rok od 14 dana od objave oglasa da se javi i preuzme svoje avione ili će oni biti prodati.
Kompanija "Svift" saopštila je da je avione kupila u junu legalnim putem i da je od tada u komunikaciji sa malezijskim aerodromom koji je zatražio dodatnu dokumentaciju o kupovini.
"'Zapanjeni smo ovakvim potezom malezijskog aerodroma. 'Svift' je vlasnik i sigurno nije zaboravio svoje avione", rekao je advokat kompanije "Svift" Sjed Amir Sjakib Arslan dodavši da je ta objava mogla da ugrozi reputaciju nove avio-kompanije koja još uvek čeka dozvolu za rad od vlade.
U kratkom saopštenju, malezijski aerdorom je naveo da tvrdnja o vlasništvu ne može biti odmah prihvaćena, kao i da je neophodna dodatna dokumentacija i da je oglas u novinama deo legalnog postupka.
Sjed Amir kaže da je kompanija koju zastupa predala malezijskom operateru ugovor o kupovini i prodaji, legalnu deklaraciju bivšeg vlasnika aviona iz Hong Konga, kao i druga originalna dokumenta koja dokazuju vlasništvo.
Dodao je da "Svift" jedino mora da plati kazne za parking, ali ne i ranija dugovanja jer avioni tada nisu bili u vlasništvu te kompanije.
"Čekamo naredni sastanak na kome ćemo pokazati dokumente i informacije koje su zatražene", rekao je advokat.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.