Pronađen vlasnik tri aviona, Malezija mu ne veruje

Izvor: B92, 11.Dec.2015, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađen vlasnik tri aviona, Malezija mu ne veruje

Avio-kompanija “Svift” saopštila je da je ona vlasnik tri aviona, koji se već više od godinu dana nalaze na državnom aerodromu u Maleziji.

Iz kompanije kažu da su šokirani objavom kompanije ''Malezija erports'' da ne može da pronađe vlasnika.

"Malezija erports" koja je vlasnik međunardonog aerodroma u Kuala Lumpuru, objavila je oglas u lokalnim novinama u kojima traži vlasnika tri napuštena ''boinga-747'', prenosi AP.

U oglasu se navodi, da vlasnik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ima rok od 14 dana od objave oglasa da se javi i preuzme svoje avione ili će oni biti prodati.

Kompanija Svift saopštila je da je avione kupila u junu legalnim putem i da je od tada u komunikaciji sa malezijskim aerodromom koji je zatražio dodatnu dokumentaciju o kupovini.

''Zapanjeni smo ovakvim potezom malezijskog aerodroma. Svift je vlasnik i sigurno nije zaboravio svoje avione'', rekao je advokat kompanije Svift Sjed Amir Sjakib Arslan dodavši da je ta objava mogla da ugrozi reputaciju nove avio-kompanije koja još uvek čeka dozvolu za rad od vlade.

U kratkom saopštenju, malezijski aerdorom je naveo da tvrdnja o vlasništvu ne može biti odmah prihvaćena, kao i da je neophodna dodatna dokumentacija i da je oglas u novinama deo legalnog postupka.

Sjed Amir kaže da je kompanija koju zastupa predala malezijskom operateru ugovor o kupovini i prodaji, legalnu deklaraciju bivšeg vlasnika aviona iz Hong Konga, kao i druga originalna dokumenta koja dokazuju vlasništvo.

On je dodao da Svift jedino mora da plati kazne za parking, ali ne i ranija dugovanja jer avioni tada nisu bili u vlasništvu te kompanije.

''Čekamo naredni sastanak na kome ćemo pokazati dokumente i informacije koje su zatražene'', rekao je advokat.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.