Izvor: RTS, 10.Avg.2020, 17:01

Vlada Libana pod pritiskom podnosi ostavku zbog eksplozije u Bejrutu

Vlada Libana gotovo sigurno će podneti ostavku nakon što su četiri ministra to već uradila, a najmanje troje obećalo da će uraditi isto ukoliko premijer Hasan Dijab lično ne najavi ostavku kabineta zbog eksplozije u Bejrutu u kojoj je poginulo više od 200 ljudi, a povređeno više od 6.000.
Ministarka pravde Meri Klaud Najem je danas najavila svoju ostavku nakon što je ministar finansija Gazi Vazni došao na sednicu kabineta sa svojom pisanom ostavkom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i zadržao je taj stav i nakon sednice Vlade.

Kako prenosi Rojters, libanski ministar zdravlja, ranije danas je najavio da će premijer Libana Hasan Dijab uskoro proglasiti ostavku vlade.
Dijab namerava da se naciji obrati u 19.30 po lokalnom vremenu, navedeno je iz njegove kancelarije. 
U razornoj eksploziji skladišta u luci u Bejrutu najmanje 160 osoba je izgubilo život, a u Libanu zbog toga danima traju protesti.
Prema prvim procenama, najmanje 300.000 ljudi našlo se na ulici jer su im kuće uništene, a materijalna šteta je ogromna i premašuje tri milijarde dolara.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Libanska vlada podnela ostavku

Izvor: Vostok.rs, 10.Avg.2020

Vlada Libana je podnela ostavku, saopštio je nakon sednice ministar zdravlja zemlje Hamad Hasan. U ovoj bliskoistočnoj zemlji je već neko vreme održavaju masovni protesti. Situaciju je još pogoršala katastrofalna eksplozija koja je prošle nedelje potresla Bejrut. Nešto ranije je bilo saopšteno...

Nastavak na Vostok.rs...

Vlada Libana podnela ostavku nakon eksplozije u Bejrutu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Avg.2020

Libanska vlada podnela je danas ostavku, prenosi AFP, navodeći da će premijer Hasan Diab uskoro predati ostavku u ime svih ministara...Vesti je lokalnim medijima potvrdilo nekoliko tamošnjih sada bivših ministara...Ministar zdravstva Hamad Hasan rekao je novinarima nakon sastanka vlade: "Cela vlada...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Ostavka libanskog premijera: Korumpirane političare okrivio za katastrofu

Izvor: VOA, 10.Avg.2020

Libanska vlada podnela je ostavku u trenutku razbuktavanja nezadovoljstva u javnosti zbog razorne eksplozije koja se dogodila u prestonici Bejrutu prošle nedelje. “Objavljujem ostavku vlade. Neka bog zaštiti Liban", rekao je doskorašnji premijer Hasan Dijab - ponavljajući poslednju rečenicu...

Nastavak na VOA...

NASTAVLJAJU SE KRVAVI OKRŠAJI NA ULICAMA BEJRUTA: Premijer Libana posle ostavke prešao na stranu naroda (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Avg.2020

Libanski ministar zdravlja Hamad Hasan je, posle sednice vlade, rekao novinarima da je cela vlada podnela ostavku...Premijer Libana Hasan Dijab zvanično je podneo danas ostavku na tu funkciju posle eksplozije u Bejrutu...Dijab je u obraćanju narodu rekao da je na strani naroda, pozivajući da se odgovorni...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.