NASTAVLJAJU SE KRVAVI OKRŠAJI NA ULICAMA BEJRUTA: Premijer Libana posle ostavke prešao na stranu naroda (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Avg.2020, 19:28

NASTAVLJAJU SE KRVAVI OKRŠAJI NA ULICAMA BEJRUTA: Premijer Libana posle ostavke prešao na stranu naroda (VIDEO)

Libanski ministar zdravlja Hamad Hasan je, posle sednice vlade, rekao novinarima da je cela vlada podnela ostavku.

Premijer Libana Hasan Dijab zvanično je podneo danas ostavku na tu funkciju posle eksplozije u Bejrutu.

Dijab je u obraćanju narodu rekao da je na strani naroda, pozivajući da se odgovorni za "ovaj zločin" kazne. Takođe, istakao je da je eksplozija u Bejrutu rezultat "endemske korupcije".

Sada već bivši premijer rekao je da su njegovi ministri >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dali sve od sebe obavljajući svoje funkcije, jer "im je stalo do zemlj", navodi "Raša tudej".

Uprkos ostavci, ranije u toku dana ispred Skupštine Libana i danas je došlo do demonstracija.

Kako se navodi, građani su se okupili da protestuju ispred skupštine, a jake policijske snage navodno su koristile suzavac kako bi rasterale demonstrante. Prema pisanjima nekih medija, na policiju su bacane kamenice i pirotehnička sredstva.

Podsećanja radi, Vlada Libana je ranije danas podnela ostavku zbog greške koja je dovela do eksplozije u Bejrutu u kojoj je poginulo više od 160 ljudi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.