Vlada Crne Gore demantuje Vučića: Nismo ništa obećali Srbiji

Izvor: N1 televizija, 08.Avg.2018, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Crne Gore demantuje Vučića: Nismo ništa obećali Srbiji

Crnogorska vlada demantovala je navode predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je zvanična Podgorica obećala da će Crna Gora voditi računa o interesima Srbije u kontekstu za nju značajnih datuma.

Iz Vlade je saopšteno Radio-televiziji Crne Gore da premijer Duško Marković nije tako nešto obećao tokom posete Beogradu 2017. godine. Reakcija Vlade u Podgorici usledila je u kontekstu poteza zvanične Podgorice, da na godišnjicu proslave "Oluje", pošalje vojnog atašea Ivana >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Mašulovića, zbog čega je u utorak reagovao predsednik Srbije Vučić.

Vučić je, komentarišući slanje crnogorskog vojnog predstavnika na proslavu "Oluje", kazao da mu je premijer Marković prilikom posete Beogradu obećao da će Crna Gora "voditi računa o interesima Srbije i pred važne i značajne datume i značajna pitanja da će se konsultovati sa Srbijom".

"Trudio sam se da sa Crnom Gorom imamo najbolje moguće odnose. Podsetiću na reči premijera Duška Markovića sa zajedničke konferencije za novinare u Beogradu: 'Crna Gora će da vodi računa o interesima Srbije i pred važne i značajne datume i važna i značajna pitanja i Crna Gora će da se konsultuje sa Srbijom i da vodi računa o tome'. Imali smo i slučaj slanja njihovih oficira u NATO misiju na Kosovu, imali smo i ovaj slučaj", rekao je Vučić.

Iz crnogorske vlade su, međutim, negirali da je Marković obećao tako nešto i saopštili da je crnogorski premijer prilikom posete Beogradu govorio o unapređenju položaja srpske zajednice u Crnoj Gori. Iz Vlade su podsetili i citirali tadašnju izjavu premijera Markovića.

"Crna Gora i ova Vlada će biti snažno posvećena, ne samo očuvanju i unapređenju položaja srpske zajednice, nego i pažljivom odnosu prema onome što su glasovi ili nezadovoljstvo i primedbe koje dolaze iz srpske zajednice", izjavio je Marković.

Zvanična Srbija, kao i deo javnosti u Crnoj Gori, osudila je slanje crnogorskog vojnog atašea na proslavu "Oluje".

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.